Thuis wiet kweken

Wiet kweken, wat mag?

In Nederland voeren we een gedoogbeleid ten aanzien van het kweken van wiet. Dat wil zeggen dat het oogluikend wordt toegestaan, maar zeker niet legaal is. Het maximale aantal planten dat voor eigen gebruik mag worden geteeld is vijf. Toch zal de teler afstand van zijn planten moeten doen als het ontdekt wordt. Er zal dan geen strafvervolging uit voortvloeien.

Wanneer je binnen kweekt met lampen en ander professioneel  materiaal, zal dat snel als beroepsmatige teelt gezien worden.

Voor minderjarigen is het trouwens verboden wiet te kweken.

Nederwiet:
wordt in Nederland het meeste thuis verbouwd. Dat kan zowel buiten als binnen. Met een relatief kleine investering, kun je aan de slag en ben je van niemand afhankelijk. Je mag maximaal vijf planten kweken.

Bij het kweken van wietplanten wordt een indeling gemaakt tussen:

Cannabis Sativa:

Cannabis_sativa

Bij het gebruik van Sativa, spreken we over een ‘high’ gevoel.  Deze plant produceert vaak hogere THC gehaltes. Sativa’s werken daarom meer op de geest. Sativa heeft als bijverschijnsel dat men, als het middel is uitgewerkt, erge trek krijgt. Voor mensen die cannabis gebruiken tijdens hun ziekte kan dit een groot voordeel zijn. Vaak zien we bij HIV-behandelingen en chemokuren dat mensen niet meer willen eten, vanwege misselijkheid en braken.

Cannabis Indica:

Deze plant zorgt  voor een meer lichamelijk effect bij gebruik, ook wel ‘stoned’ genoemd. Je raakt er loom en ontspannen van. Dit wil niet zeggen dat het niet op de psyche werkt.

 
 
 

Add a comment

vereist

vereist

optional