Wiet in de tuin

Als je buiten een paar planten wilt neerzetten, is dat relatief eenvoudig. Het veiligste, om ziektes in de plant te voorkomen, is kweken vanuit zaadjes. Het grootste nadeel van buiten kweken is toch wel de stank die het met zich meebrengt. Houdt er dus rekening mee dat de buren erover kunnen gaan klagen. Het best kun je van te voren met de buren overleggen (of laat ze van je oogst meegenieten), dat voorkomt veel gedoe achteraf.

wiet-tuin

Kan ik ook wiet kweken in een pot?

Het grote voordeel van cannabis in een pot: Je kunt hem verplaatsen

Zo kun je de plant steeds in het zonnigste stukje tuin zetten. Als je bezoek krijgt kun je hem wegzetten. Ook is het zo mogelijk zelf te bepalen hoe groot je plant wordt. Zet je de cannabis in een kleine pot, dan blijft hij klein.

Een cannabisplant kan in de volle grond een reusachtige hoogte krijgen.
In de volle grond zorgt je plant wel voor meer opbrengst.

Het is ook een idee om in de wildernis je wiet te kweken. (guerrilla kweken) Dan kun je de planten groot laten groeien en heb je een goede opbrengst. Mocht iemand je planten vinden, dan is de kans klein dat iemand weet van wie ze zijn.

Groeitips:

  • Hou je plantjes goed in de gaten, zodat je op tijd ziet als er iets mis is
  • Om te zorgen dat je plantjes voldoende licht krijgen is het noodzakelijk de bladeren stofvrij te houden
  • Groei- en sproeimiddelen die gebruikt worden om tomaten te kweken, zijn ook geschikt voor de cannabisplant
  • Zie je ergens brandnetels staan? Dan is die grond zeer geschikt om wietplanten neer te zetten. De wietplant komt immers uit dezelfde familie als de netel

Hoeveel licht?

De plant blijft groeien, als ze ongeveer 18 uur in het licht staat en 6 uur in het donker. Onder deze omstandigheden blijft de plant alleen maar groeien. Ze zal dan niet bloeien.
Pas bij afwisselend 12 uur licht en donker, zal de plant gaan bloeien en wiet aanmaken.

Wiet kweken in huis.

Als je voor eigen gebruik wiet wilt gaan verbouwen in je eigen huis, kan dat het beste in een kweekkast met verlichting. Wanneer je deze kast dan ook nog eens in een vochtvrije kelder kunt plaatsen, die kamertemperatuur heeft, is dat ideaal.

kweekkast

Je hoeft dan niet te zorgen dat je kweekkast lichtdicht is, omdat de kelder donker is. Wel moet je er rekening mee houden dat er voldoende luchttoevoer is.

 

 
 
 

Add a comment

vereist

vereist

optional